Kafe Tadında Cup Tatlısı
Kafe Tadında Cup Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 80 gram çikolata
- 6 yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf
- 4 yemek kaşığı badem ezmesi
Kafe Tadında Cup Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, kakao, un ve nişastayı (tereyağı,çikolata ve vanilya hariç) tencereye alın. Pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Orta ateşte karıştırarak pişirin, kaynayınca kıvam alacaktır.
- Ocağı kapatıp çikolata, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Üzerine temas edecek biçimde pak poşet kapatıp soğumaya bırakın. Bu sayede kabuk tutmayacak.
- Kadayıf ve badem ezmesini karıştıralım.
- Kaselere evvel krema, sonra kadayıflı badem ezmesi, tekrar krema koyun.
- Üzerine kakao serpip süsleyin.
Kafe Tadında Cup Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















