Kafe Tadında Cup Tatlısı

Kafe Tadında Cup Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 80 gram çikolata
  • 6 yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı badem ezmesi

Kafe Tadında Cup Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, kakao, un ve nişastayı (tereyağı,çikolata ve vanilya hariç) tencereye alın. Pürüzsüz olana kadar çırpın.
  2. Orta ateşte karıştırarak pişirin, kaynayınca kıvam alacaktır.
  3. Ocağı kapatıp çikolata, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  4. Üzerine temas edecek biçimde pak poşet kapatıp soğumaya bırakın. Bu sayede kabuk tutmayacak.
  5. Kadayıf ve badem ezmesini karıştıralım.
  6. Kaselere evvel krema, sonra kadayıflı badem ezmesi, tekrar krema koyun.
  7. Üzerine kakao serpip süsleyin.

Kafe Tadında Cup Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Muzlu Muffin Kek
Orman Kebabı
Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası
Airfryer’da 15 Dakikada Kebap (Seviyorsan Kaydet)
Tam Kıvamında Sütlü Helva
Çilekli Pasta
Hdabla | © 2025 |