Kadınbudu Köfte
Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 tane soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pirinç (haşlanmış ya da pilavdan kalan)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Panesi için;
- Un
- Yumurta
- Galeta unu
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymayı ikiye bölüp, yarısını tavaya alıyoruz.
- Tavaya çok az sıvı yağ koyup, kıymayı kavuruyoruz pişmeye yakın ince doğranan soğanı üzerine ek edip, soğanla biraz daha kavurup ılıması için kenara alıyoruz.
- Ayırdığımız öteki kıymayı yoğurma kabına alıyoruz içine kavurduğumuz kıyma harcı, pilav ya da haşlanmış pirinç, yumurta, baharatları da koyup, özleşene kadar yoğurup dolapta yarım saat bekletiyoruz (zamanı olan 2 saatte bekletebilir)
- Dolaptan çıkardığımız köfteyi yumurta büyüklüğünde elimizde form veriyoruz sırasıyla un, çırpılmış yumurta, galeta ununa bulayıp kızgın yağa atıyoruz.
- Üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun 🙂
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









