Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pirinç (haşlanmış ya da pilavdan kalan)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Panesi için;

  • Un
  • Yumurta
  • Galeta unu

Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymayı ikiye bölüp, yarısını tavaya alıyoruz.
  2. Tavaya çok az sıvı yağ koyup, kıymayı kavuruyoruz pişmeye yakın ince doğranan soğanı üzerine ek edip, soğanla biraz daha kavurup ılıması için kenara alıyoruz.
  3. Ayırdığımız öteki kıymayı yoğurma kabına alıyoruz içine kavurduğumuz kıyma harcı, pilav ya da haşlanmış pirinç, yumurta, baharatları da koyup, özleşene kadar yoğurup dolapta yarım saat bekletiyoruz (zamanı olan 2 saatte bekletebilir)
  4. Dolaptan çıkardığımız köfteyi yumurta büyüklüğünde elimizde form veriyoruz sırasıyla un, çırpılmış yumurta, galeta ununa bulayıp kızgın yağa atıyoruz.
  5. Üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun 🙂

Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymaklı Kalburabastı
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Haşhaşlı Çörek
Limon Kreması Sorbesi
Tavuklu Özbek Pilavı
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |