Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500-600 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 kahve fincanı pilavlık kalın bulgur (pirinç de olur)
- Galeta unu (3 yemek kaşığı kullandım)
- 1 çay bardağı su (kıymayı pişirmede kullanılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
Kızartmak için;
- 5-6 dolu yemek kaşığı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Sıvıyağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftemizi hazırlamak için öncelikle kıymayı ikiye bölüyoruz, bir kısmı çiğ ,bir kısmı soğan ve bulgurla birlikte piştikten sonra karıştıralacak.
- Kıymanın yarısını yağ eklemeden tavaya alıp biraz rengi döndüğünde incecik doğranmış soğanları da ekleyip birlikte kavuruyoruz.
- Soğanın da rengi değiştiği vakit bir çay bardağı su ekleyip suyu çekene kadar pişiriyoruz (suyu çekilecek lakin biraz islak kalmalı kıyma).
- Bir yandan da bulgurumuzu biraz suda haşlamamız gerekiyor ( yaklaşık 15 dk pişirdim, içinde hamur üzere yada çok canlı hissedilmeyecek halde pişiriyoruz).
- Pişen kıymalı soğan ve bulgurun düzgünce soğumasını bekliyoruz.
- İyice soğuyan materyalleri derin bir karıştırma kabında çiğ kıymayla ve galeta unuyla buluşturuyoruz, köftelerini harcına biraz karabiber ve tuzumuzu da ekleyip köfte olacak kıvama geldiğinde köftelerin hallerini verip bir tepsiye alıyoruz. (galeta ununu denetimli eklemekte yarar var bazen 2-3 yemek kaşığı yeterliyken birtakım kıymalarda daha fazla koymak gerekiyor ).
- Köfteleri bulamak için bir derin tabağa yumurtaları çırpıp düz bir tabağa da galeta ununu koyuyoruz.
- Her bir köfteyi evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp biraz bastırıyoruz ki pişerken içi çiğ kalmasın.
- Kızdırdığımız tavaya yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz lakin patates üzere derin yağda kızartma olmayacak, yağı az az koyup pişirme esnasında azalacağı için yavaş yavaş ek ederek de kullanabilirsiniz.
- Kızarttığımız köfteleri fazla yağı çekmesi için peçete serdiğimiz bir tabağa alıyoruz ve biraz soğuyunca servis ediyoruz.Afiyet olsun 😋.
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












