Kadife Poğaça (Sütsüz)

Kadife Poğaça (Sütsüz) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kuru (toz) maya
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
- 1 adet oda sıcaklığında maden suyu
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için;
- 200 gr beyaz peynir
- 1 su bardağı çökelek
- İnce kıyılmış maydanoz
Arasına sürmek için;
- Tereyağı
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı (2)
Kadife Poğaça (Sütsüz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım, karıştıralım mayanın aktive olması için 5 dk bekleyelim, sonra sırasıyla maden suyu,yumurta beyazı (sarılarını üzerine sürmek için ayıralım öteki bir kaseye) yağ,yoğurt ve tuzu ek edip karıştıralım.
- Azar azar unu ek edelim,( un ölçüsü kullandığınız markanın kalitesi ve son kullanma tarihine nazaran değişebilir)ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yoğurma sürecini ne kadar uzun tutarsak hamur o kadar hoş olur.
- Üzerini streç sinema ile kapatalım yarım saat sıcak ortamda mayalanmaya bırakalım,hamur iki katına çıktığında ufak kesimler alalım.
- Hamuru parmak uçlarımızla avuç içi büyüklüğünde açalım üzerine tereyağı sürelim iç harç ekleyip kapatalım.
- Bütün hamur bitene kadar tıpkı süreci uygulayalım.
- Bitince tepsinin üzerine bir bez örtelim 15 dk tepsi mayası için dinlendirelim.
- Poğaçalar kabardığında üzerine yumurta sarısı sürelim varsa çörek otu susam ya da mavi haş haş bunlardan birini serpelim .
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altı kızarana kadar pişirelim.
- Yumuşacık dokusuyla nefis kokusuyla yerken defterimize akşam yemeği için ne yapabiliriz diye düşünmeden sayfamı ziyaret edelim 😉.
Kadife Poğaça (Sütsüz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

