Kadife Gibi Sütlü Un Helvası

Kadife Üzere Sütlü Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
Helvası için;
- 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
Kadife Üzere Sütlü Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet için, süt, şu, şeker tencereye alalım güzelce karıştırdıktan sonra orta ateşte 2 taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- Bu sırada helva için; tavaya yağları alıp, eritelim orta ateşte daima karıştırarak unu ek edelim dikkat edelim ki un yanmasın daima karıştırmaya devam edelim.
- İstenilen renge geldiğinde ocaktan alıp denetimli biçimde şerbeti ek edelim karıştırarak ocağın üstüne alalım ve hiç kuru bir yer kalmayıncaya kadar spatula yardımıyla ezerek karıştıralım.
- Şerbeti büsbütün çekince istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz herkesin miraç kandili mübarek olsun.
Kadife Üzere Sütlü Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





