Kadayıftan Bülbül Yuvası
Kadayıftan Bülbül Yuvası Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram taze kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
şerbeti için
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt (sonra eklenecek)
- 3-4 damla limon suyu
- Bardak ölçüsü 200 ml
Kadayıftan Bülbül Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Uygun bir tencereye gereçleri alıp şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca biraz kısık ateşte 15 dk kaynatın ve kapatın. Sütü ekleyip oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritip köpüğünü alın. Sıvıyağı da ekleyip ılımaya bırakın.
- Kadayıfı bir kapta havalandırın ve iki parmak kalınlığında çok uzun olmayan yassı şeritler elde edin.
- Yağ karışımından sürün ve rulo yapıp yuvalar elde edin.
- Büyük yuvarlak borcam için bu ölçüler kâfi. Kalan yağı üzerine gezdirip evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede pişmeye bırakın.
- Pembeleşmeye başlayınca çıkarıp yuvalara ceviz yerleştirip kızarana kadar pişirin. Fazla yakmayın.
- İlk sıcağı geçince soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektiğinde (2-3 saat sonra) servis yapın. Afiyet olsun🌸 📌
Bir gün buzdolabında bekletince çok daha lezzetli oluyor. 📌bu halde yumuşak bir kadayıf oluyor. Çıtır seviyorsanız şerbete süt eklemeyin.

Kadayıftan Bülbül Yuvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














