Kadayıflı, Tahinli, Cevizli Nefis Kurabiye

Kadayıflı, Tahinli, Cevizli Nefis Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200mg)
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 5 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • İstenirse vanilya

Kadayıflı, Tahinli, Cevizli Nefis Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ, tahin ve şekeri karıştırıyoruz.
  2. Ceviz ve kavrulmuş kadayıfı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Kabartma tozu ve vanilyayı ek ediyoruz unu azar azar denetimli bir formda ek ediyoruz.
  4. Hamuru güzelce yoğurunca yuvarlıyoruz ( benim 60 adet kurabiyem oldu. İki fırın tepsisinde pişirdim).
  5. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika denetimli olarak pişiriyoruz. Sonrasında fırından çıkarıyoruz.
  6. Soğuyunca servis yapabiliriz nefis kekimizi afiyetle tüketiyoruz afiyet olsun 😊.

Kadayıflı, Tahinli, Cevizli Nefis Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bagel
Kabaklı Tarçınlı Çörek
Triliçe
Fırında Parmesan Peynirli Kalamar
İçli Kete
Mercimek Çorbası (Kemik Sulu)
Hdabla | © 2025 |