Kadayıflı Şerbetli Kek

Kadayıflı Şerbetli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için :

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Keki için :

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram kadayıf
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzeri için :

  • Kaymaklı dondurma ( tercihen olursa hoş olur)
  • Antep fıstığı

Kadayıflı Şerbetli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu ekleyerek ortak ateşte kaynatalım kaynadıktan sonra soğuması için kenara alalım.
  2. Keki için  uygun bir çırpma kabına yumurta ve şekeri ekleyip mikser ile köpürene kadar çırpalım.
  3. Ardından sıvı yağ da ekleyip tekrar çırpalım ve un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Daha sonra bıçak yardımıyla küçük küçük kestiğimiz kadayıfı da ekleyip spatula ile karıştıralım.
  5. Son olarak da ceviz de ekleyip karıştıralım ve kullanacağınız borcam yahut fırın tepsisini güzelce her yerini yağ sürerek harcımızı boşaltalım ve üzerini kaşık yardımıyla düzeltelim .
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fansız ayarda 30 dk nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  7. Süre sonunda fırından aldığımız keki sıcakken bıçak ile dilimleyerek üzerine soğuk olan şerbeti her yerine gelecek halde yayalım ve 1 saat kadar şerbetini çekene kadar bekletelim.
  8. Daha sonra servis ederken üzerine 1 top kaymaklı dondurma katalım ve antep fıstığı serpelim ve servis edebilirsiniz isterseniz yalnızca antep fıstığı serperek de servis edebilirsiniz 💯💯.

Kadayıflı Şerbetli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tasarruf Ekmeği
Tatlı Toz Biberli Mahlepli Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Üzümlü Fit Tatlı
Mayalı Hamur Puffidik
Kfc Tadında Çıtır Tavuk Tarifi (Videolu)
Kavurmalı Fırın Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |