Kadayıflı, Portakallı Muhallebi

Kadayıflı, Portakallı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- Yarım litre süt
- 1 tane portakalın suyu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- Yarımdan 2 parmak fazla su bardağı şeker (isteğe nazaran eksiltilebilir arttırılabilir)
Kadayıf için:
- Yarım paket taze kadayıf
- 6 tane ceviz içi iri kıyılmış
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı şeker
Kadayıflı, Portakallı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öne materyalleri birlisterip muhallebisini hazırlıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Kadayıfı ben daha evvelce kızartmış. (başka tatlıdan artmıştı. Bende dondurucuda koruma ediyordum. Onu kullandım. )yeni yapanlar için tereyağını tavada eritip kadayıfı ve cevizleri ekleyip kızartalım. - En son şekeri ekleyip bir iki kez daha çevirip kenara alalım.
- Ben küçük kare borcam kullandım. İsteğe nazaran porsyonluk da yapılabilir. Borcamda evvel kadayıftan başlayarak iki kat muhallebi üç kat kadayıf olmak üzere materyallerimizi birleştirelim.
- En üstü istediğiniz halde süsleyerek soğumaya bırakalım. Ben daha evvel portakal dilimleriylede süslemiştim. Afiyet olsun.
Kadayıflı, Portakallı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








