Kadayıflı Muhallebili Revani
Kadayıflı Muhallebili Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Muhallebisi için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 kaç damla limon
Üzerine;
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
Kadayıflı Muhallebili Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri kaynatalım kaynadıktan sonra altını kısıp, limon sık alalım 5 dakikada bu biçimde kaynatalım ve ocağı kapatıp şerbeti ılınmaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri çırpalım daha sonra içerisine sıvı gereçleri ekleyelim tekrar çırpalım. İrmik ekleyip çırpalım. Kalan gereçleri eleyerek ilave edelim çırpıp, yağlanmış tart kek kalıbına boşaltalım.
- 180°’de evvelce işitilmiş fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Kek piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkaralım ılık şerbeti kekimizin üzerine dökelim.
- Muhallebi için de vanilya hariç bütün materyalleri karıştıralım daima karıştırarak pişirelim muhallebi kaynadıktan sonra ocağı kapatıp vanilyayı ek edelim ve karıştıralım.
- Daha sonra tatlımız üzerine dökelim. Üzerine kavrulmuş kadayıf yayalım. 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun❤️
Kadayıflı Muhallebili Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







