Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı)

Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kadayıf

Muhallebisi için ;

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kadayıf kavurmak için;

  • Sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebisini hazırlayalım, tencereye süt, un ,şeker,toz şeker ,nişastayı koyalım ve pişirelim.
  2. Piştikten sonra altını kapatıp üzerine vanilya ve krem şantiyi ekleyip karıştıralım.
  3. Tavaya sıvı yağ dökelim üzerine kadayıfı koyalım ve 3 yemek kaşığı şekerini atarak kavuralım fazla kavurmayın yanık oluyor.
  4. Kavurduktan sonra birer yemek kaşığı tasların içine koyalım üzerine muhallebi dökelim ve üzerine tekrardan kadayıf koyalım.
  5. 10 dakika kadar dolapta dinlendirelim ve servis edelim. Herkese afiyet olsun. 💕💕.

Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Çiçek Pişi ( Hızlıca Hazırlanan)
Ayçöreği Tatlısı
Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır
Tatlı Patates Çorbası (Ek Gıda )
20 Dakikada Süt Mısır Tarifi (Videolu)
Çıtır Çıtır Pratik Tava Böreği
Hdabla | © 2025 |