Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kremşanti (muhallebi piştikten sonra)
  • Çeyrek su bardağı süt (kremşanti için)

Kadayıf için;

  • 1 su b. kırılmış kadayıf
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Kırılmış fındık
  • Karamel yahut çikolata sos

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kadayıfı ve yağı bir tavaya alıp, kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım. Daha sonra şekeri ekleyip, 1 tıp çevirelim ve altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  2. Daha sonra tencereye vanilya hariç tüm materyalleri koyup kısık ateşte pişirelim. Muhallebi piştikten sonra vanilini ekleyip altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  3. Muhallebili eklemek için kremşantiyi hazırlayalım. Soğuyan muhallebinin içine ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  4. Muhallebili koyacağımız kasenin tabanına iki yemek kaşığı kadayıf yerleştirelim. Daha sonra muhallebiyi dökelim (dilerseniz ortaya da kadayıf ekleyebilirsiniz)
  5. Üzerini istediğimiz üzere süsleyelim. Ben karamel sos döktüm ve fındık kırığı serptim siz isterseniz kadayıf artarsa üzerine kadayıf da dökebilirsiniz.

Afiyet olsun 🌺

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Ispanak Yemeği
Baklava Tadında Magnolia
İzmir Köfte
Kabız Bebeklere Özel Püre
Et Kavurma Tarifi
Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu
Hdabla | © 2025 |