Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kremşanti (muhallebi piştikten sonra)
- Çeyrek su bardağı süt (kremşanti için)
Kadayıf için;
- 1 su b. kırılmış kadayıf
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
- Kırılmış fındık
- Karamel yahut çikolata sos
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kadayıfı ve yağı bir tavaya alıp, kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım. Daha sonra şekeri ekleyip, 1 tıp çevirelim ve altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Daha sonra tencereye vanilya hariç tüm materyalleri koyup kısık ateşte pişirelim. Muhallebi piştikten sonra vanilini ekleyip altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Muhallebili eklemek için kremşantiyi hazırlayalım. Soğuyan muhallebinin içine ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Muhallebili koyacağımız kasenin tabanına iki yemek kaşığı kadayıf yerleştirelim. Daha sonra muhallebiyi dökelim (dilerseniz ortaya da kadayıf ekleyebilirsiniz)
- Üzerini istediğimiz üzere süsleyelim. Ben karamel sos döktüm ve fındık kırığı serptim siz isterseniz kadayıf artarsa üzerine kadayıf da dökebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌺
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











