Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tel kadayıf
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebili kadayıf tatlısının muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2,5yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kaşık tereyağı
- 1 paket vanilya
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya yağ koyalım eritelim ve kadayıfı şekeri ve cevizi koyup, güzelce karıştıralım kavuralım.
- Kavrulan kadayıfı bir kenara soğusun diye bırakalım.
- Muhallebi için; yağ ve vanilya hariç başka materyalleri uygun tencereye koyalım ve karıştıralım göz göz olan muhallebiye şekerli vanilya ve tereyağı koyalım yağı eritelim.
- Borcama kavurduğumuz kadayıfın yarısını alarak güzelce eşit bir biçimde yayalım.
- Daha sonra pişirdiğimiz muhallebiyi borcama boşaltalım ve güzelce yayalım üstüne kalan kadayıfı her yere gelecek halde serpelim.
- 2-3 saat dolapta bekletelim afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










