Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebili kadayıf tatlısının muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 paket vanilya

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya yağ koyalım eritelim ve kadayıfı şekeri ve cevizi koyup, güzelce karıştıralım kavuralım.
  2. Kavrulan kadayıfı bir kenara soğusun diye bırakalım.
  3. Muhallebi için; yağ ve vanilya hariç başka materyalleri uygun tencereye koyalım ve karıştıralım göz göz olan muhallebiye şekerli vanilya ve tereyağı koyalım yağı eritelim.
  4. Borcama kavurduğumuz kadayıfın yarısını alarak güzelce eşit bir biçimde yayalım.
  5. Daha sonra pişirdiğimiz muhallebiyi borcama boşaltalım ve güzelce yayalım üstüne kalan kadayıfı her yere gelecek halde serpelim.
  6. 2-3 saat dolapta bekletelim afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Sodalı Börek
Bulgurlu Sulu Köfte
Pastane Usulü Ekler Tarifi (Videolu)
Glutensiz Pratik Mercimek Köftesi
Zeytinyağlı Taze Fasülye
Hdabla | © 2025 |