Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 sü bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Kadayıfı için;

  • 1 paket kadayıf 200 gr
  • 100 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz ,1 litre süte, 1 su bardağı toz şeker ve nişasta ekleyip karıştırıyoruz ocağa alıyoruz.
  2. İyice kıvam alana kadar karıştırıyoruz .
  3. Kaynayınca altını kısıp margarini ekliyoruz,  o margarin eridikten sonra vanilyayı da ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz .
  4. Kadayıflarımızı büyük bir tavaya tereyağımızı eritip kadayıfları ekleyip uygunca kavuruyoruz kadayıflar biraz sertleştikten sonra toz şekerimizi ekleyip biraz daha kavurup ocağımızı kapatıyoruz.
  5. Daha sonra kulplara yerleştiriyoruz, evvel kadayıf yeterlice bastırıp sonra muhallebimizi ekleyip tekrar kadayıfları ekliyoruz ,hepsini bu türlü yapıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz şimdiden afiyet olsun☺️.

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası
Eskişehir Bamya Çorbası
Tavuklu Semizotlu Pilav
İrmikli Çikolatalı Tatlı
Çiçek Tartolet (Videolu)
Hardallı Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |