Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 sü bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Kadayıfı için;
- 1 paket kadayıf 200 gr
- 100 gr margarin
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz ,1 litre süte, 1 su bardağı toz şeker ve nişasta ekleyip karıştırıyoruz ocağa alıyoruz.
- İyice kıvam alana kadar karıştırıyoruz .
- Kaynayınca altını kısıp margarini ekliyoruz, o margarin eridikten sonra vanilyayı da ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz .
- Kadayıflarımızı büyük bir tavaya tereyağımızı eritip kadayıfları ekleyip uygunca kavuruyoruz kadayıflar biraz sertleştikten sonra toz şekerimizi ekleyip biraz daha kavurup ocağımızı kapatıyoruz.
- Daha sonra kulplara yerleştiriyoruz, evvel kadayıf yeterlice bastırıp sonra muhallebimizi ekleyip tekrar kadayıfları ekliyoruz ,hepsini bu türlü yapıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz şimdiden afiyet olsun☺️.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









