Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 300-350 gram kadar tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye ya da genişçe bir tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. (kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın).
  2. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alarak kaynayan kadar karıştırarak pişirin.
  3. Daha sonra vanilya ve tereyağını ek edin ve 2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
  4. Borcama kavurmuş olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
  5. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfları serin.
  6. Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın.
  7. Buzdolabından 1 saat yahut vaktiniz varsa 1 gün dinlendirin.
  8. Tatlımız servise hazırdır şimdiden deneyecek olanlara afıyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Kıymalı Kol Böreği
Etsiz Çiğköfte
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Salçalı Mantı Tarifi
Bol Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |