Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kadayıflar için öncelikle uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
- Üzerine hazır kavrulmuş kadayıfı, şekeri ve cevizi ekleyerek tüm materyalleri güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Muhallebisi için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak güzelce karıştıralım.
- Ardından ocağa alalım ve kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
- Üzeri göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilya ile tereyağı ekleyerek karıştıralım.
- Borcamın tabanına kadayıflarımızın yarısını eşit bir biçimde yayalım.
- Üzerine muhallebiyi boşaltalım ve spatula yardımıyla düzgünce yayalım.
- Kalan kadayıfı da eşit bir formda muhallebinin üzerine serpelim ve en az 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen kadayıflı muhallebimizin üzerini dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






