Kadayıflı Cevizli Rulo

Kadayıflı Cevizli Rulo Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı irmik
  • 100 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 -3 su bardağı un

İçi için;

  • Ceviz
  • Muhallebilik kadayıf

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kadayıflı Cevizli Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra hamurumu hazırlayalım hamurumuzun un hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra azar azar unu ekleyip hafif sert bir hamur elde edıyoruz.
  4. Yağlı kağıt üzerinde açıyoruz ve düzgün olması için yanlarını kesiyoruz.
  5. Daha sonra içine kırdığımız ve kadayıfla karıştırdığımız cevizli içi yayıyoruz biraz oklava ile bastırıyoruz .
  6. Şeritler halinde kesip rulo yapıyoruz uçlarını bastıralım ki açılmasın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk kadar pişiriyoruz birinci sıcaklığı çıkan tatlımızın üstüne soğuk serbeti döküyoruz 3- 4 saat dinelendirin.
  8. Afiyetle yiyoruz ,biz kaymak ve sade dondurma ile yedik tahin yahut daha farklı sununlarda deneyebilirsiniz.

Kadayıflı Cevizli Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Pırasa Yemeği
Turp Mezesi
İrmik Tatlısı
Patates Kavurması
Akışkan Nutellalı Muffin
Tarçınlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet