Kadayıflı Cevizli Rulo

Kadayıflı Cevizli Rulo Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1.5 yemek kaşığı sirke
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı irmik
- 100 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 -3 su bardağı un
İçi için;
- Ceviz
- Muhallebilik kadayıf
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kadayıflı Cevizli Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra hamurumu hazırlayalım hamurumuzun un hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Daha sonra azar azar unu ekleyip hafif sert bir hamur elde edıyoruz.
- Yağlı kağıt üzerinde açıyoruz ve düzgün olması için yanlarını kesiyoruz.
- Daha sonra içine kırdığımız ve kadayıfla karıştırdığımız cevizli içi yayıyoruz biraz oklava ile bastırıyoruz .
- Şeritler halinde kesip rulo yapıyoruz uçlarını bastıralım ki açılmasın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk kadar pişiriyoruz birinci sıcaklığı çıkan tatlımızın üstüne soğuk serbeti döküyoruz 3- 4 saat dinelendirin.
- Afiyetle yiyoruz ,biz kaymak ve sade dondurma ile yedik tahin yahut daha farklı sununlarda deneyebilirsiniz.
Kadayıflı Cevizli Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





