Kadayıflı Baklava

Kadayıflı Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket baklavalık yufka (16 tane)
  • 300 gram taze kadayıf
  • 1.5 paket margarin yahut 400 gram tereyağı

Arasına;

  • Dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Kadayıflı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti hazırlanıp, kaynayınca ocaktan alınıp soğuması için kenara koyulur.
  2. Öncelikle yağ eritilir, ılık olduğu vakit yarısı kadayıfa dökülüp uygunca harmanlanır. Tezgaha yufkanın birisi serilip üstüne yağdan sürülür.
  3. Diğer yufka üstüne koyulup, tekrar yağlanır.
  4. Bir tarafına kadayıftan koyulur.
  5. Dövülmüş cevizden kadayıfın üstüne dökülür.
  6. Rulo formunda sıkıca sarılıp, tepsiye koyulur.
  7. Tüm yufkalar bu biçimde yapılır.
  8. Hepsi bitince üstlerine yağ gezdirilir.
  9. İstenilen boyutta kesilip, evvelce ısıtılan 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
  10. Pişen baklavanın üstüne sıcakken şerbeti soğuk olarak dökülür.
  11. Soğuyup şerbetini içine çekince servis edilir. Afiyet olsun 🙂

Kadayıflı Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
Ton Balıklı Salata
Doyurucu Diyet Akşam Öğünü İçin Salata
Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Tavuk Wrap Tarifi (Hem Pratik Hem Lezzetli) (Videolu)
Mozaik Pasta
Ispanaklı Kek
Hdabla | © 2025 |