Kadayıflı Baklava
Kadayıflı Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket baklavalık yufka (16 tane)
- 300 gram taze kadayıf
- 1.5 paket margarin yahut 400 gram tereyağı
Arasına;
- Dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Kadayıflı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti hazırlanıp, kaynayınca ocaktan alınıp soğuması için kenara koyulur.
- Öncelikle yağ eritilir, ılık olduğu vakit yarısı kadayıfa dökülüp uygunca harmanlanır. Tezgaha yufkanın birisi serilip üstüne yağdan sürülür.
- Diğer yufka üstüne koyulup, tekrar yağlanır.
- Bir tarafına kadayıftan koyulur.
- Dövülmüş cevizden kadayıfın üstüne dökülür.
- Rulo formunda sıkıca sarılıp, tepsiye koyulur.
- Tüm yufkalar bu biçimde yapılır.
- Hepsi bitince üstlerine yağ gezdirilir.
- İstenilen boyutta kesilip, evvelce ısıtılan 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
- Pişen baklavanın üstüne sıcakken şerbeti soğuk olarak dökülür.
- Soğuyup şerbetini içine çekince servis edilir. Afiyet olsun 🙂
Kadayıflı Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














