Kaçamak (Muhacir Usulü)

Kaçamak (Muhacir Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı mısır unu (yetmezse daha ekleyebilirsiniz)
  • 3 bardak sıcak su

Üstü için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Pekmez

Kaçamak (Muhacir Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıcak suyun içerisine mısır unu ve tuzu koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
  2. Göz göz kaynayınca kapatıyoruz.
  3. Servis tabaklarına alıp üzerine eritilmiş tereyağ gezdirip en son pekmez ile tatlandırıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Kaçamak (Muhacir Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atıştırmalık Hurma Topları (Bebek Ve Çocuklar İçin)
Annemin Besleyici Tarhana Tarifi
Cocostar Pasta
Karamelli Şeftalili Kek
Unsuz Bulut Kek
Mayalama Yöntemi Tereyağ
Hdabla | © 2025 |