Kabartma Tozlu Pişi
Kabartma Tozlu Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Kabartma Tozlu Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pişinin hamuru için; öncelikle bir kaba yumurta, su, yoğurt, sirke, sıvı yağ ve tuzu alıp karıştıralım.
- Ardından kabartma tozu ve unu da alıp yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamuru 2 modüle bölüp kesimlerin birini alalım ve merdane yardımıyla açalım. Parmak kalınlığında olunca çay bardağı ile çöktürerek hal verelim.
- Ardından sıcak yağa koyalım ve kızartalım servise hazır. Afiyet olsun.
Kabartma Tozlu Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













