Kabartma Tozlu Pişi

Kabartma Tozlu Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Kabartma Tozlu Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pişinin hamuru için; öncelikle bir kaba yumurta, su, yoğurt, sirke, sıvı yağ ve tuzu alıp karıştıralım.
  2. Ardından kabartma tozu ve unu da alıp yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru 2 modüle bölüp kesimlerin birini alalım ve merdane yardımıyla açalım. Parmak kalınlığında olunca çay bardağı ile çöktürerek hal verelim.
  4. Ardından sıcak yağa koyalım ve kızartalım servise hazır. Afiyet olsun.

Kabartma Tozlu Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındık Parçacıklı Çikolata Kremalı Borcam Pastası
Bardakta Kek (Tam Kıvamında)
Kabak Mücver
Soğan Mezesi (10 Dakikada Hazır)
Domatesli Patlıcan Güzeli
Kolay, Tam Kıvamında Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |