Kabartma Tozlu Perişan Poğaça

Kabartma Tozlu Perişan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ (bardak ölçüsü 200 ml)
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç gereci;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Kabartma Tozlu Perişan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta akını alıp güzelce karıştırılır.
- Biraz un kabartma tozları, tuz, şeker, sirke ek edilip tekrar karıştırılır.
- Kalan un azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan mandalinadan az büyük bezeler kopartılarak yuvarlanır ve iç materyali konulup kapatılır. Yuvarlarken 4* 4 lük olmasına gerek yok pişince hoş dağılması için.
- Üzerine yumurta sarısı ve isterseniz susam serpilerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Kabartma Tozlu Perişan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


