Kabaran Pişi

Kabaran Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3,5 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kabaran Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba süt, tuz ve mayayı ek edip karıştıralım.
  2. Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip yoğuralım.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık bir 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamuru tezgah üzerinde açıp bardak ile biçim verelim.
  5. Hamuru yağı kızmış tavada pişirelim ve her iki tarafını denetimli bir biçimde kızartalım. Afiyet olsun.

Kabaran Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Ramazan Kurabiyesi
Tortilla Ekmeğinden Sucuklu Kaşarlı Omlet Tarifi-5 Dakikada Hazır (Videolu)
İslim Kebabı
Dondurmalı İrmik Helvası
Orman Meyveli Crumble Kek
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |