Kabaran Pişi

Kabaran Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3,5 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kabaran Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba süt, tuz ve mayayı ek edip karıştıralım.
- Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık bir 30 dk mayalanmaya bırakalım.
- Hamuru tezgah üzerinde açıp bardak ile biçim verelim.
- Hamuru yağı kızmış tavada pişirelim ve her iki tarafını denetimli bir biçimde kızartalım. Afiyet olsun.
Kabaran Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







