Kabaklı ,Yeşil Mercimekli Basmati Pilavı
Kabaklı ,Yeşil Mercimekli Basmati Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı basmati pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 adet kabak ( küçük küpler formunda doğranmış)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük uzunluk kuru soğan ( ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç ince kıyılmış dereotu
- Yarım limon suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- Damak zevkinize nazaran tuz ve karabiber
- Dilerseniz üzeri için kavrulmuş çam fıstığı yahut badem kullanabilirsiniz
Kabaklı ,Yeşil Mercimekli Basmati Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçi yıkayıp süzdürelim tencereye zeytinyağını alalım.
- Üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim, pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine kabakları ekleyelim, kabak hafif yumuşayana kadar soteleyelim.
- Haşlanmış yeşil mercimeği ekleyelim, üzerine tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım pirinçi ekleyelim.
- 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştıralım kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Piştikten sonra 5 dakika dinlendirip dereotu ve limon suyunu ekleyip karıştıralım dilerseniz çam fıstığı yahut badem serpip ılık yahut soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Kabaklı ,Yeşil Mercimekli Basmati Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















