Kabaklı ,Yeşil Mercimekli Basmati Pilavı

Kabaklı ,Yeşil Mercimekli Basmati Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı basmati pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 adet kabak ( küçük küpler formunda doğranmış)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük uzunluk kuru soğan ( ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu
  • Yarım limon suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Damak zevkinize nazaran tuz ve karabiber
  • Dilerseniz üzeri için kavrulmuş çam fıstığı yahut badem kullanabilirsiniz

Kabaklı ,Yeşil Mercimekli Basmati Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçi yıkayıp süzdürelim tencereye zeytinyağını alalım.
  2. Üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim, pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Üzerine kabakları ekleyelim, kabak hafif yumuşayana kadar soteleyelim.
  4. Haşlanmış yeşil mercimeği ekleyelim, üzerine tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım pirinçi ekleyelim.
  5. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştıralım kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Piştikten sonra 5 dakika dinlendirip dereotu ve limon suyunu ekleyip karıştıralım dilerseniz çam fıstığı yahut badem serpip ılık yahut soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Kabaklı ,Yeşil Mercimekli Basmati Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Harika Waffle Tarifi
Triliçe
Airfry’da Sebzeli Çupra (Omega 3 Deposu-Pcos Dostu)
Çökertme Kebabı
Bamya Çorbası (Konya Usulü)
Pofuduk Poğaça
Hdabla | © 2025 |