Kabaklı Mantar Yemeği
Kabaklı Mantar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk yeşil kabak
- 1 orta uzunluk soğan
- 200 gram mantar
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı acı pul biber
- 5 tatlı kaşığı susam
- Tuz
Kabaklı Mantar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağımızı döktükten sonra soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Sonrasında 1 tatlı kaşığı salça ekliyoruz.
- Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Ardından küp küp doğradığımız mantarları ek edip karıştırıp, kapağı kapatıp 2 dakika bekletiyoruz.
- Sonrasında küp küp doğradığımız kabakları ekleyip karıştırıyoruz.
- Kapağı kapatıp suyunu çektiriyoruz.
- En son baharatları ekleyip kavuruyoruz. Ve yemeğimiz hazır.
- Dilerseniz tavukta ekleyebilirsiniz. Ben elimdeki materyale nazaran yaptım. Afiyet olsun. 🌸.
Kabaklı Mantar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













