Kabaklı Krep

Kabaklı Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 2 tane orta uzunluk kabak
- 50 gram kaşar
- 1 tane kırmızı acı biber
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su bardak ölçüm 200ml
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 taylı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
Kızartma için;
- Sıvı yağ
Kabaklı Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker, sıvılarıda karıştırma kabına koyup mayayıda ekleyip çırpalım.
- Tuz unu da ekleyip çırpıp üstünü kapatıp 30 dakika bekletelim.
- Daha sonra kabakları yarım ay biçiminde ince ince doğrayıp tuzlayıp suyunu çekmesi için bekleyelim.
- Mayalanan hamurun içüne sıyunu sıkmış olduğumuz kabakları doğramış olduğumuz öteki materyallerimizi de ekleyip karıştıralım .
- Yapışmayan bir tava tercih edelim tavayı yağlayalım.
- Orta ateşte ısınmış tavaya iki kepçe döküp yayalım, artlı önlü pişirelim ve iki tarafınıda fırçayla yağlayıp sıcak sıcak servis yapalım.
Kabaklı Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






