Kabaklı Havuç Tarator
Kabaklı Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 3 adet orta uzunluk havuç
- 4-5 diş sarımsak
- 1.5-2 su bardağı yoğurt
- Zeytinyağı
- Tuz
Kabaklı Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve havuçlar yıkanır. Rendelenir.
- Zeytinyağı ile tavada sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Pişen sebzelere rendenin ince tarafı ile sarımsak rendelenir. Tuz ek edilir ve güzelce karıştırılır. Soğuması için uygun bir kaba alınır.
- Soğumuş sebzelere yoğurt ek edililerek yeterlice karıştırılır. Servis tabağına alınır ve üzeri ceviz ile süslenir. Afiyet olsun.
Kabaklı Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















