Kabak Yemeği
Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 orta uzunluk soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı ucu ile kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı sıcak su
Malzemeleri kişi sayısına nazaran artırabilirsiniz
Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan küp küp ve biberi yemeklik doğrayalım uygun bir tencerede zeytinyağı ve sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçamızı ve baharatlarımızı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
- İstediğimiz halde doğradığınız kabakları ben evvel bir çatal yardımıyla etrafını çizdim ikiye bölüp 1 cm kalınlığında doğradığım.
- Kabakları ekleyerek yıkanmış pirinçi ek edip 1-2 çeşit karıştıralım fazla karıştırmaya itina gösterelim.
- Son olarak üzerine 1. 5 su bardağı kadar su ek edelim, tuzunu atıp tadım yaptıktan sonra kısık ateşte pirinçler açılana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















