Kabak Ve Patlıcanlı Köfte
Kabak Ve Patlıcanlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram kıyma
- 3 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 5 adet biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
Kabak Ve Patlıcanlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapaklarımın daire biçiminde yarın cm olacak halde kesiyoruz ,patlıcanlarımızı da o denli kesiyoruz.
- Kıyamasının içerisine tuzunu ve karabiberi ekleyip yoğuruyoruz .
- Daha sonra kestiğimiz kabaktan alıp üzerine kıymamızı koyup kıymanın üzerine tekrar kabakla kapatıyoruz.
- Bu halde 3 kat kabak olmak üzere yapıyoruz.
- Aynı süreci patlıcan içinde yapıyoruz ,kalmaması içinse üsten kürdanla sabitleyebilirsiniz.
- Hepsini bu biçimde bitirdikten sonra sosumuz için domateslerimizi rendeliyoruz ,içine yağımızı ,tuzumuzu ,karabiberimizi, salçamızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine koyacağımız domateslerimizi 4 kesime biberlerimizi de küçük modüllere keserek isterseniz kürdanla isterseniz de kabak ve patlıcanları yanlarına koyarak evvelden 200 derecede ısıtılmış olduğunuz fırınımızın içine koyup pişirebilirsiniz.
Not! domates ve biberler sebzelerden evvel piştiği için isterseniz sonradan tepsiye ekleyebilirsiniz yada kabak ve patlıcandan evvel çıkarabilirsiniz.
Kabak Ve Patlıcanlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











