Kabak Ve Patlıcanlı Köfte

Kabak Ve Patlıcanlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram kıyma
  • 3 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 5 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça

Kabak Ve Patlıcanlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapaklarımın daire biçiminde yarın cm olacak halde kesiyoruz ,patlıcanlarımızı da o denli kesiyoruz.
  2. Kıyamasının içerisine tuzunu ve karabiberi ekleyip yoğuruyoruz .
  3. Daha sonra kestiğimiz kabaktan alıp üzerine kıymamızı koyup kıymanın üzerine tekrar kabakla kapatıyoruz.
  4. Bu halde 3 kat kabak olmak üzere yapıyoruz.
  5. Aynı süreci patlıcan içinde yapıyoruz ,kalmaması içinse üsten kürdanla sabitleyebilirsiniz.
  6. Hepsini bu biçimde bitirdikten sonra sosumuz için domateslerimizi rendeliyoruz ,içine yağımızı ,tuzumuzu ,karabiberimizi, salçamızı ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Üzerine koyacağımız domateslerimizi 4 kesime biberlerimizi de küçük modüllere keserek isterseniz kürdanla isterseniz de kabak ve patlıcanları yanlarına koyarak evvelden 200 derecede ısıtılmış olduğunuz fırınımızın içine koyup pişirebilirsiniz.
    Not! domates ve biberler sebzelerden evvel piştiği için isterseniz sonradan tepsiye ekleyebilirsiniz yada kabak ve patlıcandan evvel çıkarabilirsiniz.

Kabak Ve Patlıcanlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fesleğenli Krep
Beyti Kebabı
Elmalı Tart
Etli Havuçlu Pilav
Pırasalı Gül Böreği
Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |