Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif)

Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1.5 su bardağı şeker
Servis ve süsleme için:
- Tahin
- Ceviz kırığı
- Fındık kırığı
Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak tatlımız için birinci olarak kabakları küçük silim dilim istediğimiz biçimde kesiyoruz.
- Sonra fırın tepsimize üst üste gelmeyecek biçimde diziyoruz.
- Üstüne 1. 5 su bardağı şekerimizi her birine gelecek formda döküyoruz.
- Sonra üzerine kare formda kesilmiş yağlı kağıdı koyarak üstünü kapatıyoruz.
- Bu halde evvelden ısıtılmış 180 derece fırına alıyoruz.
- Fırından fırına pişme müddeti farkedecektir, ben firnimda 40 -45 dakika pişirdim.
- Tatlımız pişince servis tabağına alarak üstüne az tahin serpip fındık ve ceviz kırığı serpebiliriz. Ben de o halde servis ettim lakin çekemedim. Afiyett olsun:).
Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





