Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 kaç tane karanfil
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bal kabaklarımızı bir gece evvelce soyup doğrayıp tenceremize alıyoruz. Üzerine şekeri serpip, tencerenin kapağını kapatıp en az 10 saat bekletiyoruz. Şeker eriyip sulanacaktır.
- Hiç su eklemeden ocağa alalım ve kaynamaya başlayınca altını kısıp kabaklar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı bir halde pişirelim. Piştikten sonra karanfilleri içine atıp dinlendirelim.
- İsterseniz uygun bir tepsiye döküp 200 derece fırınlayabilirisiniz.
- Soğuduktan sonra tahin ve cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ♥️🌸
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



