Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kaç tane karanfil

Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bal kabaklarımızı bir gece evvelce soyup doğrayıp tenceremize alıyoruz. Üzerine şekeri serpip, tencerenin kapağını kapatıp en az 10 saat bekletiyoruz. Şeker eriyip sulanacaktır.
  2. Hiç su eklemeden ocağa alalım ve kaynamaya başlayınca altını kısıp kabaklar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı bir halde pişirelim. Piştikten sonra karanfilleri içine atıp dinlendirelim.
  3. İsterseniz uygun bir tepsiye döküp 200 derece fırınlayabilirisiniz.
  4. Soğuduktan sonra tahin ve cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ♥️🌸

Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Tohumlu Krep (1 Adeti Sadece 50 Kalori!!)
Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması (Videolu)
Kahvaltılık Fit Marul Dürüm Sandviç
Lokanta Usulü Soğan Mezesi
Gofret Kurabiye
Susamlı Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet