Kabak Tarator
Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta büyüklükte kabak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları rendeleyelim dilerseniz soyup o biçimde rendeleyebilirsiniz. Ben soymadım.
- Tavaya yağ döküp rendelenen kabakları ek edelim. Ortada karıştırarak yaklaşık 10-15 dk pişirelim.
- Piştikten sonra 10 dk ağzı kapalı kalsın. Sonrasında kapağı açalım ve soğuduktan sonra sos gereçlerini ek edip güzelce karıştırdıktan sonra üzerine pul biberli yağ kızdırıp, döktükten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼
Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








