Kabak Sevmeyenlerin Bile Hayır Diyemeyeceğim Paneli Kabak Kızartması

Kabak Sevmeyenlerin Bile Hayır Diyemeyeceğim Paneli Kabak Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Servis için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Dereotu

Kabak Sevmeyenlerin Bile Hayır Diyemeyeceğim Paneli Kabak Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların dışında lekeli yerleri varsa soyalım başka yerleri kalsın kabuklu kalması daha uygun olur.
  2. Kabakları dikine ortadan keselim ,daha sonra uzunlamasına üç eşit kesime daha sonrada ortadan keselim.
  3. 1 kabaktan 12 şerit olacak formda ikisinide hazırlayalım bknz. Foto☺️üzerine tuz atıp karıştıralım.
  4. Ayrı tabaklarda yumurtaları, unu ve mısır ununu alalım, yumurtaları çırpalım, kabak çubuklarını sırasıyla evvel una, sonra yumurtaya, daha sonra mısır ununa bulayalım geniş bir tabağa panelediğimiz kabakları alalım.
  5. Diğer yanda tavaya sıvı yağı alalım, kızdıralım .
  6. Hazırladığımız kabak çubuklarını kızartmaya başlayalım .
  7. Orta ateşte kızartmaya devam edelim .
  8. Kabakların içide güzelce pişsin, gerili önlü her taraflarını kızarttıktan sonra havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım .
  9. Paneli kabak kızartmalarımızı sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis yapalım afiyet olsun😋😋😋.

Kabak Sevmeyenlerin Bile Hayır Diyemeyeceğim Paneli Kabak Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Tadında Pizza Poğaça
Airfryer’da Kek
Ev Yapımı Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta
30 Kişilik Yaş Pasta
Şipşak Muzlu Pasta
Hurma Kremalı Fit Bar
Hdabla | © 2025 |