Kabak Sarma
Kabak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak (açık yeşil kabak daha hoş olur)
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 200 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet küçük soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kuru maydanoz
Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeğinizin üretimine köftelik bulguru ıslatarak başlayınız ve kabarması için kenara aliniz. Soğanı rendeleyiniz. Kabaran bulgura, kıymayı, soğanı, salçayı, yumurtayı ve baharatları ek ediniz güzelce yoğurunuz.
- Sonra kabakları soyma bıçağı ile ince ince dilimleyiniz kabakların uç kısmına hazırlamış olduğunuz harçtan koyunuz ve sarınız borcama yerleştiriniz hepsini sarın.
- Sosunu hazırlamak için salçayı suyu ve tuzu ek edip güzelce karıştırınız, sarmaların üzerine dökünüz. Küçük tereyağı paraçalarını üzerine yayınız maydanoz serpiniz ve yağlı kağıdı ıslatıp üzerini kapatınız.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 30 dakika üstü kapalı pişiriniz. Sonra üstünü açıp 10. Dakika daha pişiriniz ve yoğurtla servis yapınız.
Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















