Kabak Reçeli (Kireçsiz)

Kabak Reçeli (Kireçsiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo kabak
- 2.5 kilo şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kabak Reçeli (Kireçsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabağı soyup bölelim isteğe nazaran dilimleyelim çok büyük ve çok küçük olmaması daha âlâ olur.
- Dilimledikten sonra tencereye koyup üzerine şekeri boşaltalım geceden sabaha bu halde beklesin sabah baktığınızda kabakların suyunu saldığını göreceksiniz.
- Limon tuzunu ekleyip ocağın en küçük gözünde pişmeye bırakalım.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye devam etsin. Kabak reçelimiz hazır kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz direk tüketebilirsiniz de 🙂 afiyet olsun😊
Kabak Reçeli (Kireçsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




