Kabak Mücveri
Kabak Mücveri Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 adet kabak
- Yarım su bardağı un
- 2-3 kısım yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 3 adet orta uzunluk kabağın kabuklarını ince ince soyalım.
- Uçlarından kestiğimiz kabakları derin bir kabın içerisine rendeleyelim.
- Diğer taraftan yaklaşık yarım demet maydanozu güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyalım.
- Maydanozdan sonra 3-4 kol taze soğanı da ince bir biçimde doğrayalım.
- Son olarak bir tutam dereotu da doğrayarak sebzelerimizi bir kenara alalım.
- 3 adet yumurtayı derin bir karıştırma kabına alarak üzerine yarım su bardağı un, pul biber,karabiber ve tuz ek edelim.
- Yumurtaları güzelce çırpalım.
- Burada kullandığınız unun kalitesine yahut yumurtanın boyutuna nazaran kıvamı değişebilir.
- Daha evvelden doğradığımız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
- Ardından rendelediğimiz kabakların suyunu güzelce sıkarak karışıma ek edelim.
- Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Bir kızartma tavasına yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ alarak kızdıralım.
- Ardından karışımdan bir kaşık alarak kızan yağa dökelim.
- Mücverlerin pişerken dağılmaması için bir kaşık yardımıyla bir ortaya toplayalım.
- Altı kızaran mücveri bir maşa yardımıyla zıt çevirelim başka yüzeylerini de kızartalım.
- Kızaran mücverlerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım ve fazla yağını süzelim.
- Kızarttığımız mücverleri daha sonra geniş bir servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






