Kabak Mücveri

Kabak Mücveri Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet kabak
  • Yarım su bardağı un
  • 2-3 kısım yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 3 adet orta uzunluk kabağın kabuklarını ince ince soyalım.
  2. Uçlarından kestiğimiz kabakları derin bir kabın içerisine rendeleyelim.
  3. Diğer taraftan yaklaşık yarım demet maydanozu güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyalım.
  4. Maydanozdan sonra 3-4 kol taze soğanı da ince bir biçimde doğrayalım.
  5. Son olarak bir tutam dereotu da doğrayarak sebzelerimizi bir kenara alalım.
  6. 3 adet yumurtayı derin bir karıştırma kabına alarak üzerine yarım su bardağı un, pul biber,karabiber ve tuz ek edelim.
  7. Yumurtaları güzelce çırpalım.
  8. Burada kullandığınız unun kalitesine yahut yumurtanın boyutuna nazaran kıvamı değişebilir.
  9. Daha evvelden doğradığımız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
  10. Ardından rendelediğimiz kabakların suyunu güzelce sıkarak karışıma ek edelim.
  11. Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  12. Bir kızartma tavasına yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ alarak kızdıralım.
  13. Ardından karışımdan bir kaşık alarak kızan yağa dökelim.
  14. Mücverlerin pişerken dağılmaması için bir kaşık yardımıyla bir ortaya toplayalım.
  15. Altı kızaran mücveri bir maşa yardımıyla zıt çevirelim başka yüzeylerini de kızartalım.
  16. Kızaran mücverlerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım ve fazla yağını süzelim.
  17. Kızarttığımız mücverleri daha sonra geniş bir servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Tavuk Çorbası
Renkli Koko
Kuru Domatesli Nohut Salatası
Kahvaltılık Yoğurt Kavurması
Unsuz Şekersiz Pankek
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |