Kabak Mücveri
Kabak Mücveri Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Tozbiber
- Pulbiber
Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kabaklarımızın kabuğunu soyarak rendeleyelim.
- Daha sonra maydanozu doğrayalım.
- Karıştırma kabımıza yumurta, un, pulbiber tozbiber, tuzu alalım güzelce çırpalım.
- Üzerine doğradığımız maydanozu ekleyelim.
- Rendelediğimiz kabakların suyunu elimizle sıkıp karışıma ekleyip kasıkla güzelce karıştıralım.
- Kızdırdığımız yağlı tavaya harcımızdan birer kaşık koyarak mücverlerimizi artlı önlü kızartalım.
- Güzelce kızaran mücverlerimizi servis tabağımıza alalım servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













