Kabak Mücver ( Kabak Köftesi)
Kabak Mücver ( Kabak Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet kabak
- 4 adet yumurta
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kabak Mücver ( Kabak Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bismillahirrahmanirrahim birinci olarak kabakları güzelce yıkayıp alacalı olarak soyuyoruz ve rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
- Rendelediğimiz kabakların suyunu sıkıp karıştırma kabına alıyoruz.
- Daha sonra yeşillikleri yıkayıp doğruyoruz ve kalan tüm gereçlerle birlikte karıştırma kabına ekliyoruz.
- Tüm materyalleri güzelce karıştırdıktan sonra yapışmayan kızartma tavasında az ölçüde sıvı yağda iki tarafını da kızartıyoruz.
Not:tüm gereçleri karıştırdıktan sonra akışkan kıvamda oluyor. Benim kabaklarım büyük olduğu için 3 su bardağı un aldı. Sizin kabaklarınızın büyüklüğüne nazaran un ölçüsü değişebilir. Afiyet, şifa olsun😇.
Kabak Mücver ( Kabak Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












