Kabak Mücver ( Kabak Köftesi)

Kabak Mücver ( Kabak Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kabak
  • 4 adet yumurta
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 3 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kabak Mücver ( Kabak Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bismillahirrahmanirrahim birinci olarak kabakları güzelce yıkayıp alacalı olarak soyuyoruz ve rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
  2. Rendelediğimiz kabakların suyunu sıkıp karıştırma kabına alıyoruz.
  3. Daha sonra yeşillikleri yıkayıp doğruyoruz ve kalan tüm gereçlerle birlikte karıştırma kabına ekliyoruz.
  4. Tüm materyalleri güzelce karıştırdıktan sonra yapışmayan kızartma tavasında az ölçüde sıvı yağda iki tarafını da kızartıyoruz.

Not:tüm gereçleri karıştırdıktan sonra akışkan kıvamda oluyor. Benim kabaklarım büyük olduğu için 3 su bardağı un aldı. Sizin kabaklarınızın büyüklüğüne nazaran un ölçüsü değişebilir. Afiyet, şifa olsun😇.

Kabak Mücver ( Kabak Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Kebap
Üzümlü Kurabiye
Iced Cocoa Latte Tarifi (Buzlu Kakao Latte)
Velibah (Patatesli Bazlama)
Labneli Avakado Mezesi (Harika Mutlaka Denemelisiniz )
Gofret Kurabiye
Hdabla | © 2025 |