Kabak Mücver
Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 3 adet yumurta
- 2 -3 kol yeşil soğan
- Yarım su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- İsteğe nazaran maydanoz ve dereotu
Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları soyup rendeleyelim. Suyunu yeterlice sıkalım.
- Yumurtaları kırıp un karabiber tuz pul biber ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Yeşil soğanı ekleyip karıştıralım.
- Kabakları ekleyip karıştıralım.
- Teflon tavaya az ölçüde yağ koyalım.
- Isınan yağa birer kaşık mücverleri koyalım.
- Çevirerek kızartalım.
- İki tarafı kızaran mücverleri alalım.
Afiyet olsun.
Kabak ölçünüz az ise yumurta ölçüsünü azaltarak dengeleyebilirsiniz.
Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






