Kabak Mezesi

Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk kabak
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 adet salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt

Üzeri için;

  • Ceviz içi
  • Zeytinyağı

Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları soyup rendeleyelim.
  2. Zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  3. Süzme yoğurda rendelenmiş salatalık ,rendelenmiş sarımsak ,ince kıydığımız dereotunu ekleyip az su ekleyerek çırpalım.
  4. Yoğurdu servis tabagına yayıp kabakları üzerine ek edelim.
  5. Cevizi zeytinyağında kavurup kabakların üzerine gezdirelim.
  6. Dereotuyla süsleyelim.

Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Şehriye Çorbası
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Baklava Tarifi
Soğan Salatası
Ispanaklı Mercimek Çorbası (Videolu)
En Lezzetli Kısır Tarifi
Hdabla | © 2025 |