Kabak Mezesi
Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk kabak
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 adet salatalık
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süzme yoğurt
Üzeri için;
- Ceviz içi
- Zeytinyağı
Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları soyup rendeleyelim.
- Zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Süzme yoğurda rendelenmiş salatalık ,rendelenmiş sarımsak ,ince kıydığımız dereotunu ekleyip az su ekleyerek çırpalım.
- Yoğurdu servis tabagına yayıp kabakları üzerine ek edelim.
- Cevizi zeytinyağında kavurup kabakların üzerine gezdirelim.
- Dereotuyla süsleyelim.
Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








