Kabak Mezesi
Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Biraz ceviz içi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Biraz dereotu
Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları güzelce yıkayın ve kalın olacak formda soyun.
- İçi rendeleyin ve soyduğunuz kabukları jülyen halinde doğrayın.
- Rendelediğiniz kabağı tavaya alın 1 çay kaşığı tuz yağ dökün ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Kavrulan kabakları bir kaba boşaltın yoğurt doğranmış dereotu 1 diş sarımsak mayonez i katın ve karıştırın.
- Jülyen doğradığınız kabakları tavaya alın 1 çay kaşığı tuz ve yağ ile kavurun.
- Kavrulan kabaklarınızın üzerine baharatlarını ve küçük parçalanmış cevizi dökün karıştırın ve altını kapatın.
- Sunum için yoğurtlu kabak mezenizi alt tabana koyun. Üzerine jülyen kabaklarınızı bir sıra halinde dizin.
- Harika görseliyle ve lezzetiyle kabak mezeniz hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











