Kabak Mezesi

Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Biraz ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Biraz dereotu

Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları güzelce yıkayın ve kalın olacak formda soyun.
  2. İçi rendeleyin ve soyduğunuz kabukları jülyen halinde doğrayın.
  3. Rendelediğiniz kabağı tavaya alın 1 çay kaşığı tuz yağ dökün ve suyunu çekene kadar kavurun.
  4. Kavrulan kabakları bir kaba boşaltın yoğurt doğranmış dereotu 1 diş sarımsak mayonez i katın ve karıştırın.
  5. Jülyen doğradığınız kabakları tavaya alın 1 çay kaşığı tuz ve yağ ile kavurun.
  6. Kavrulan kabaklarınızın üzerine baharatlarını ve küçük parçalanmış cevizi dökün karıştırın ve altını kapatın.
  7. Sunum için yoğurtlu kabak mezenizi alt tabana koyun. Üzerine jülyen kabaklarınızı bir sıra halinde dizin.
  8. Harika görseliyle ve lezzetiyle kabak mezeniz hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Kapya Biber Mezesi
Böğürtlenli Cheesecake
Açma
Nefis Taze Fasulye
Isparta Yöresinden Kabune
Ballı Avakado
Hdabla | © 2025 |