Kabak Kavurması

Kabak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet kabak
- 2 orta uzunluk soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- Yarım demet dereotu
- Tuz
Kabak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları küp küp doğrayalım.
- Kabaklar soyulur yıkanır.
- Ortadan 4 e bölüp küçük küçük doğranır.
- Dereotu yıkanır küçük küçük doğranır.
- Teflon tavaya sıvı yağ yahut tereyağ koyulur.
- Küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
- Salça koyup biraz daha kavrulur.
- Kabaklar eklenir tatlı toz biber ek edilir.
- Tuz atılır. Kabakların pişmesine yakın dereotu eklenir.
- Pişinceye kadar kısık ateşte karıştırarak kavrulur.
- Üzerine sade yoğurtla, sarımsaklı yoğurtla ya da sade olarak yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Kabak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
