Kabak Gülü
Kabak Gülü Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 2 büyük uzun patates
- 2 adet yumurta
- 1 küçük kalıp beyaz peynir
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
Kabak Gülü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve patatesleri uzunlamasına incecik keselim.
- Ben mandolinle kestim fakat şayet mandolin yoksa soyacak ya da bıçakla 1-2 mm inceliğinde keselim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbın ortasına kabak ve patates dilimlerini gül biçimi verir üzere diziyoruz.
- Üzerlerine tuz ve karabiber serpiyoruz.
- Bir kapta yumurta, ufaladığımız beyaz peynir, süt, sıvı yağ, unu karıştırıyoruz.
- Beyaz peynir yerine öteki dilediğiniz peynir de kullanabilirsiniz.
- Unu kıvama nazaran ayarlayalım, çok katı olmayacak.
- Kek hamurundan biraz daha sıvı olacak halde bir hamur olacak.
- Hamuru dizdiğimiz kabak ve patateslerin üstüne güzelce döküp yayalım.
- 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun. 🌸✨.
Kabak Gülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









