Kabak Dolması

Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yeşil kabak
  • 3 adet domates
  • 250 gr pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı ( içi için)
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İçi için öncelikle derin bir kaba yıkadığımız pirinçi alıyoruz.
  2. Üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanımızı ,1 tatlı kaşığı salçamızı ,ayçiçek yağımızı ve baharatlarımızı ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. Kabaklarımızı traşlayıp ikiye bölüyoruz. İçini oyuyoruz.
  4. Harçımızla içini dolduruyoruz.
  5. Domatesle ağız kısmını kapatıyoruz.
  6. Tenceremize diziyoruz.
  7. Sıcak su tuz ve 1 tatlı kaşığı salçayla hazırladığımız sosumuzu üzerinden çıkacak formda döküyoruz.Pişmeye bırakıyoruz.
  8. Dolmalarımızı çatal yardımıyla denetim ediyoruz.
  9. Piştikten sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç
Nohut Tava
Yeşil Biber Dolması
Tavuk Tandır Düdüklüde
Lokumlu Kurabiye (Süt Kaymağı İle)
Kısır
Hdabla | © 2025 |