Kabak Çığırtma
Kabak Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 tane minik kabak
- 2 adet büyük kuru soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 3-4 tane domates
- 5-6 tane sarımsak
- 1 su bardağı su
- 5-6 kaşık zeytinyağı
- Bir fiske kıyılmış dereotu
Kabak Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların alt kısımları kesip atın.
- Üstteki dikenli kısmında yarısını kesin.
- Kabakları uzunlamasına ancak tam köke gelmeyecek formda ortadan kesik atın. (diklemesine birbirine yapışık dört modül üzere görünecek)
- Tavaya yarım çay bardağı kadar zeytinyağı alıp kabakları kızartın… onlar kızarırken öbür bir tavada irice doğranmış; ya da tıpkı tavada yapabilirsiniz.
- 2 adet büyük kuru soğan 3-4 adet yeşil biber 3-4 tane domates yarım çay bardağı zeytinyağında güzelce kavuralım.
- 2 diş sarımsağı (ben çok koydum)da irice doğrayıp suyunu salan ve biraz çeken domatesli karışıma ek edip şöyle bir karıştıralım.
- Tuz ek edelim.
- Kızaran kabakların ortalarına hazırladığınız domates sosunu paylaştırın.
- Üzerine yarım çay bardağı su ve biraz zeytinyağı gezdirip kısık ateşte ortada kabakların pişmesini denetim ederek pişirin…
- Yemeğimiz hazır olunca ve biraz ılınınca servis ederken üzerine doğranmış dereotu ve tekrar biraz zeytinyağı gezdirip yanına isterseniz yoğurt ile afiyetle yiyebilirsiniz….
Kabak Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













