Kabak Çığırtma
Kabak Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler
- 9-10 tane küçük kabak
- 3 tane orta uzunluk domates
- 2 tane büyük uzunluk kuru soğan
- 4 tane sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı kaynar su
Piştikten sonra üzerine;
- İnce kıyılmış dereotu
- Taze nane
Kabak Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakların saplarını biraz kısaltalım ,üzerini çatalla çizelim.
- Sapından ayırmadan uzunluğuna + biçiminde kesik atalım soğanı piyazlık doğrayalım, domateslerin kabuklarını soyalım ,küp formunda doğrayalım, sarımsakları soyalım.
- Geniş bir tencereye zeytinyağı alalım ısınınca kabakları çiğ kalacak formda hafif kızartalım ,servis tabağına alalım.
- Aynı tencereye soğanı ekleyelim kavurmaya başlayalım, biberleri ekleyelim kavuralım, domatesi ve sarımsağı ekleyelim, domatesler biraz suyunu çekene kadar kavuralım.
- Kabakları tekrar tencereye alalım üzerine tuzu ve şekeri ekleyelim kaynar suyu gezdirip ,kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Üzerine ince doğranmış, dereotu ve taze nane serpip soğuyunca servis edebilirsiniz (bende dereotu yoktu, maydanoz ve taze nane kullandım, mümkünse dereotu kullanmanızı tavsiye ederim) afiyet olsun.
Kabak Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















