Kabak Bolognese
Kabak Bolognese Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
Kabak Bolognese Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavada tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Küçük küp kesilmiş havuç ve biberi ekleyin, baharatları ekleyip 5 dakika kavurun. Kıymayı ekleyip su çekene kadar kavurun, salçayı ekleyin bir kaç dakika pişirin.
- Kabakları ince ince kesin (ben patates soyma aleti kullandım) ekleyin, kapağı kapatıp 10 dakika pişirin. Düz bir tabağa yoğurdu sürün üzerine kıymalı kabağı yerleştirin. Afiyet olsun.
Kabak Bolognese Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












