Jersey Sütten Yoğurt
Jersey Sütten Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler
- 2 lt jersey süt
- 2 tatlı kaşığı yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Jersey Sütten Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ılık olana kadar bekliyoruz.
- Mayası için; başka bir kapta 2 tatlı kaşığı yoğurda yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Ilınan sütümüzden biraz alıp hazırladığımız mayanın içerisine alıp tekrar karıştırıyoruz ve mayayı sütümüzün içerisine ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Koymak istediğiniz kaba döküp fırının içerisine koyup kapağını kapatıyoruz.
- 7-8 saat sonra (kontrol ederekte vaktini belirleyebilirsiniz) kapağı açık bir biçimde buzdolabına koyuyoruz.
Jersey Sütten Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








