Jersey Sütten Yoğurt

Jersey Sütten Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 lt jersey süt
  • 2 tatlı kaşığı yoğurt
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Jersey Sütten Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ılık olana kadar bekliyoruz.
  2. Mayası için; başka bir kapta 2 tatlı kaşığı yoğurda yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Ilınan sütümüzden biraz alıp hazırladığımız mayanın içerisine alıp tekrar karıştırıyoruz ve mayayı sütümüzün içerisine ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Koymak istediğiniz kaba döküp fırının içerisine koyup kapağını kapatıyoruz.
  5. 7-8 saat sonra (kontrol ederekte vaktini belirleyebilirsiniz) kapağı açık bir biçimde buzdolabına koyuyoruz.

Jersey Sütten Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hem Küçükler İçin Hem Büyükler İçin Pankek ( Tam Ölçülü)
Dana Kavurma
İce Latte (Soğuk Kahve)
Dereotlu Labneli Poğaça
Tahinli Pamuk Kek
Tereyağlı Bulgur Pilavında Et Sote
Hdabla | © 2025 |