Jersey Süt Yoğurtu

Jersey Süt Yoğurtu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt jersey süt
  • 1 tatlı kaşığı maya

Jersey Süt Yoğurtu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 lt süt kaynatılır. Süt yaklaşık 44 dereceye kadar soğutulur.
  2. Oda sıcaklığındaki bir tatlı kaşığı yoğurt mayası uygunca çırpılır. Yoğurt yapılacak sütten bir iki kaşık mayalık yoğurta koyulur ve biraz daha çırpılır. İsterseniz mayaya bir çay kaşığı şeker ve bir tutam aa tuz ek edebilirsiniz ben kullanmıyorum.
  3. Sıvılaşan maya mayalanacak süte koyulur yavaşça karıştırılır. Üzeri ve altı havlular ile kapatılır. 12 saat mayalanmaya bırakılır. 12 saat sonunda yoğurt buzdolabında bir gece saklanır ve tüketime hazır hale gelir.

Jersey Süt Yoğurtu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Şerit Poğaça
Tarhanalı Omlet
Havuç Topları (Lokum Tadında)
Ispanaklı Erişte Lezzeti
İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet