Jelibon (Jalapeno) Biber Turşusu

Jelibon (Jalapeno) Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo jelibon (jalapeno) biber
  • 1’er çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1’er tatlı kaşığı nohut
  • 1’er tatlı kaşığı şeker
  • 1’er tatlı kaşığı salamur tuzu
  • 1’er tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 baş sarımsak
  • Sıcak su

Jelibon (Jalapeno) Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayıp sap kısımlarını keselim.
  2. Biberleri orta kalınlıkta keselim. Biberler çok acı olduğu için elinize eldiven giymenizi tavsiye ederim.
  3. Önceden yıkayıp hazırladığımız kavanozların en alt kısmına 1 tatlı kaşığı nohut ve birkaç diş sarımsak koyalım.
  4. Kavanozun yarısına kadar biberleri ekleyelim. Ortasına sarımsak ekleyerek biberleri sıkı bir halde dolduralım.
  5. Dolan kavanoza 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı salamur tuzu ve limon tuzu koyalım.
  6. Ardından sıcak suyu ekleyip hafif kavanozu sallayıp havasını alıp kavanozun kapağını kapatıp aksi çevirelim.
  7. Son olarak turşularımız ortalama 1 hafta sonra hazır olur. Afiyet olsun.

Jelibon (Jalapeno) Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Böreği
Dana Yürek
Soğan Dolması
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası
Bol Soslu Yalancı Profiterol
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |