Jalepone Turşu

Jalepone Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg jalapeno biber
  • 2 baş sarımsak
  • 4,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı sirke
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Jalepone Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine su, sirke, kaya tuzu ve şekeri ekleyin eriyene kadar karıştırın.
  2. Biberleri güzelce yıkıyoruz ve sap kısımlarını kesiyoruz.
  3. Biberleri dilediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
  4. Kavanozların en altına evvel sarımsak ekleyin ve kavanozun üzerinde 1 parmak boşluk kalana kadar biberle doldurun.
  5. Tekrar sarımsak ekleyin.
  6. Hazırladığımız turşu suyunu üzerlerine ek edin.
  7. Kaynamış olan kapaklarla ağzını kapatın.
  8. Ters düz edin. Bütün süreç bu kadar. Aman dikkat eller yanmasın🫢 eldivensiz tavsiye etmem🫢.

Jalepone Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unsuz Bulut Kek
Supangle (Orijinal Tarif)
Kabak Çiçeği Dolması
Cevizli Portakallı Tatlı (Nefis)
En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tarif Defterinden
Tavuk Köftesi
Hdabla | © 2025 |